Go Back

Preirisotto van Vaneigenbodem.nl

Servings 2 personen
Een heerlijke makkelijke doordeweekse maaltijd! Van zichzelf al met minder vlees maar ook heel eenvoudig vegetarisch te maken!

Ingredients

  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1/2 el olijfolie
  • 125 gr spekreepjes
  • 150 gr risottorijst
  • 60 ml droge witte wijn
  • 1/2 l groentebouillon
  • 1,5 stuks jonge prei
  • 60 gr crème fraîche
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas + extra voor garnering

Instructions 

  • Snipper de ui. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de ui met de spekreepjes 4 min.
  • Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn op laag vuur opnemen.
  • Voeg de bouillon in 3 delen toe en laat de rijst de bouillon steeds zachtjes kokend opnemen. Kook de rijst in 15-20 min. gaar. Maak intussen de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
  • Schep de crème fraîche, de kaas en tenslotte de prei erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Notes

Tips van Vaneigenbodem.nl

Tip: Serveer met extra parmezaanse kaas en een tomatensalade.
Tip: Vervang de spekreepjes door garnalen of gerookte zalmsnippers. Schep ze met de prei door de risotto.
Tip: Jonge prei is mals en sappig. Iets stevigere prei is ook heerlijk voor risotto. Fruit de preiringetjes dan met de ui en het spek mee.
Course: Hoofdgerecht
Cuisine: Italiaans
Keyword: italiaanse keuken, makkelijke maaltijd, minder vlees, prei, rijst, risotto, vegetarisch